Onze werkwijze

Forward GGZ biedt gespecialiseerde behandeling aan voor mensen tussen de 18 en 65 jaar met (ernstige) psychiatrische problematiek.

Forward GGZ biedt ambulante zorg, hetgeen wil zeggen dat behandeling wordt geboden aan mensen die deze vanuit de thuissituatie nodig hebben. Forward GGZ zelf heeft aan de Rosendaalsestraat 414 in Arnhem een prettige gespreksruimte met voldoende capaciteit om ook met naaste betrokkenen of andere hulpverleners een afspraak te organiseren. Ook kunnen we thuis behandeling bieden als dat nodig is.

We werken vanuit onze visie dat zorg snel op- en afgeschaald moet kunnen worden. Behandelaars en begeleiders werken samen en delen kennis en expertise. Eventuele crisis wordt voorkomen of zo beperkt mogelijk gehouden door intensievere zorg te leveren op het moment als dat nodig is. Forward GGZ hanteert daarom een klein werkgebied (een straal van ongeveer anderhalve kilometer rondom ons kantoor aan de Rosendaalsestraat 414 in Arnhem) en werkt flexibel om dit ook te kunnen waarmaken.

Onze ervaren en deskundige medewerkers hebben passie voor hun vak. We geloven dat behandeling meer perspectief biedt en betekenisvoller is als die samengaat met persoonlijke aandacht en betrokkenheid. Hier maken we ons voortdurend hard voor.

Door de zorg op deze manier te organiseren werken we efficiënt en doeltreffend. De patiënt staat centraal en houdt zoveel mogelijk zijn of haar eigen regie.

Forward GGZ werkt samen met Next Arnhem en Next@work, maar dat is geen voorwaarde om bij ons in behandeling te komen. Deze samenwerking is aanvullend en versterkt elkaar daar waar dat nodig is.

Forward GGZ biedt géén crisisopname en heeft géén bereikbaarheidsdienst. Hiervoor verwijzen we door naar de huisartsenpost en crisisdienst zoals die in Arnhem en omstreken belegd is bij Pro Persona. Om de juiste zorg te kunnen leveren hanteren we een aantal uitsluitingscriteria. Tijdens het intakegesprek maken we samen de afweging of behandeling via Forward GGZ het beste resultaat kan geven. Zo niet, dan zullen we een zo’n goed mogelijk advies geven voor een eventueel vervolg. We hopen dat je tevreden bent over de behandeling die je van ons ontvangt. Als dat niet zo is, gaan we graag met je in gesprek over je klacht. Voor meer informatie over onze klachtenprocedure kun je hier terecht.

Uitsluitingscriteria

Om de juiste zorg te kunnen leveren, hanteert Forward GGZ een aantal uitsluitingscriteria:

  • patiënten onder de 18 jaar
  • patiënten boven de 65 jaar
  • patiënten waarbij complexe verpleegtechnische handelingen noodzakelijk zijn, zoals afhankelijkheid van beademing of intraveneuze voeding
  • patiënten die gedwongen zijn door de reclassering of rechter om een behandeling te ondergaan
  • patiënten met een forensisch kader
  • patiënten met een detentie of tbs verleden
  • patiënten die gedwongen zorg ontvangen in het kader van de WVGGZ
  • patiënten bij wie een opname op een psychiatrische afdeling noodzakelijk is
  • patiënten met ernstige agressieregulatie-problematiek
  • patiënten met ernstige gedragsproblemen: bijvoorbeeld patiënten die de werkomgeving van hulpverleners en andere patiënten verstoren door te discrimineren, ernstig claim-gedrag, wegloop-gedrag, seksueel ongewenst gedrag of weigeren mee te werken aan veilig en verantwoord werken
  • patiënten die zich niet voldoende verstaanbaar kunnen maken in de Nederlandse of Engelse taal

Er is daarnaast een aantal relatieve uitsluitingscriteria, hetgeen wil zeggen dat we per casus beoordelen in hoeverre Forward GGZ in staat is passende behandeling te bieden (eventueel in combinatie met een andere behandelinstelling), of dat specialistische behandeling elders wordt geadviseerd. Dit geldt voor:

  • patiënten met ernstige verslavingsproblematiek
  • patiënten met ernstige eetproblematiek
  • patiënten met een IQ onder de 80